Friday, October 28, 2011

be grateful :)

assalamualaikum :)



be grateful :)
there is always, always and always something to be grateful for.


wokey reader. kalau aku nak membebel pasal bersyukur ni, aku rase semue org dah tahu. semua orang dah lali. semua orang dah puas baca ryte. so kat sini. aku nak cakap. "siapa kita nak halang ketentuanNya" aku un mule2 tu frust tertonggeng gak la. oleyh sebab mulut aku ni agak "wangi" so macam2 perkataan aku dah keluar. tapi tetibe aku terpikir, siapa aku ni?? aku ni, pangkat ape nak maki2?? aku ni hebat sangat ke?? aku ni sempurna ke?? so, aku sedar. semua ni ketentuan yang aku x boleyh ubah. bende ni dah tertulis. kalau aku marah2, aku maki2, aku tengah lontarkan bende tu kat sape sebenarnye??


adakah kepada pencipta yang telah menjadikan dunia ini begitu sempurna??
adakah kepada pencipta yang menjadikan awan, tidak pernah mencecah lantai bumi??

adakah kepada pencipta yang menjadikan bulan dan matahari sentiasa di orbitnya??
adakah kepada pencipta yang telah menciptakan diri aku ni??
:'(((((
-credit to some else punye blog-
masih sempat aku menggatal, *awwwwww :P





maaf ye. saya janji saya akan cube belajar untuk terime hakikat yang ini adalah terbaek utk diri saya. :')
saya akan belajar untuk lebih menyalahkan diri saya sendiri selain dari menyalahkan org laen. :')


aku un terase mcm kecik la kejap. yelaaa. ekotkan sangat marah. ekotkan sangat kecewa. ekotkan sangat hati. ekotkan sangat perangai SYAITAN LAKNATULLAH. then baru aku teringat pesan daripada nenek kesayangan aku, "kalau haziqah stress ke, atau rase nak marah. amek la air sembahyang. x pun duduk. x pun tido. x pun tgk cerite korea, hang tu kalau tengok mamat hensem teros oke" hahaha (wokeyh wokeyh yg las tu hanya rekaan semata2. iloveugramps :') and also, credits to my frens yang tenangkan aku. thanz sebab tenangkan aku ngan lawak2 korg. iloveualls xoxo. may Allah bless u alls :)








(^~^) badakbijaks

adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

5 comments:

keri ikhwan said...

"kalau haziqah stress ke, atau rase nak marah. amek la air sembahyang. x pun duduk. x pun tido. x pun tgk cerite korea, hang tu kalau tengok mamat hensem teros oke" hahaha

ingatkan yg last tu betol2 nya... haha... hampeh :D

BRUTALIZYAN said...

go!go! chaiyok badak...lau kte kecewe jgn trus slhkan diri ye...sbaliknye carik hikmah yg ade disebaliknye.. :D

nawarrah said...

hidup tuh cabaran :)

alia izs said...

sabar dan ikhlas~ heheheheh

sya :) said...

u,jgn la sdeh2 ;)

Large Rainbow Pointer