Monday, October 17, 2011

my ambition; influence by who??

oke oke. tyme kecik2 dulu bile cikgu tanyer, "bile besar nanti kamu semue nak jadi apeer???" then dgr la hingarq bingarq bebudak nak jawab soalan dr cikgu tu. tp ak laen, ak cool je. (bajet bhaiii, aku un jerit2 gak nak jwb senanyer.) hahaha :p so dari kecik lagi ak dah semat dlm hati aku. "oke eqa! kau akn jadi seorang doktor!"


so, aku un masuk la sekolah menengah dengan azam, oke badak. doktor. doktor n doktor. tapi bile tyme form 4, setiap org kene pilih dy nak masuk aliran ape. same ader agame, tulen or teknikal. sorry bro, aliran agame memang aku rejek la. hahaha. takot ak terbakar lak kang masuk class agama :P (joke~) so mule2 tu ak masuk tulen. aku x kesa masuk maner2 un sbb kat maner2 un ade peluang utk kite belajar ryte. tp tetbe aku buat pilihan nak amek aliran teknikal. wth?? hahaha :P maner pegi cite2 aku nak jadi seorang doktor?? am i going to dump bio?? yez i am. but why?? who influence me?? saper la pulak yg dah menjampi serapah aku?? hahaha :P it him. not HIM. but him. abdul qayyum faiz bin shahrul faiz. hahahah.

hes da one yg telah membomohkan aku. dy amek aliran teknikal. and headshot!!! aku un follow dy amek aliran tenikal. thanz to him. now aku semangat nak jadi enggineer. enginneer in what?? engineer in aerospace maybe.. hahaha :P and who da hell yg buat aku nak amek aerospace nih?? hahaha. i dunno la. cyezly. hahahah. :P aku nak further dlm tu sbb aku nmpak bidang tu mcm bergaye je. hahaha. nak bersusah payah un agak bergaye jugak la kan. =.='



“Dan Tuhan kamu berfirman: "Berdoalah kamu kepadaKu nescaya Aku perkenankan doa 
permohonan kamu. Sesungguhnya orang-orang Yang sombong takbur daripada 
beribadat dan berdoa kepadaku, akan masuk neraka jahannam Dalam keadaan hina.”
(40: 60) 


jadi. tak kirelah ape impian kite, siape yg meng-influence kiter yang penting kiter kne istiqomah dlm berdoa. so guys, semoge sentiase dlm rahmat Allah and pray for my success :P






(^~^) badakbijaks


adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

5 comments:

BRUTALIZYAN said...

kobadak..chaiyok!!!! :D

AtiQ said...

cehh,izni gud luck la....

nawarrah said...

saya taw spe yg soh uh.hahahah

badak said...

yan : hahahah. insyaallah. kau un usehe gak


arra : hahaha. shuhhhhh. ak ni en suke ekot org. hahaha :P

nyssa said...

gud luck darl !:)

Large Rainbow Pointer