Wednesday, December 28, 2011

manusia vs nikmatS

peace be upon u, malaysian!! :3

TEBIAT TABIAT MANUSIA :

  • LELAKI. semua tyme umor sekarang nie sibuk cakap nak kawen 4 la. nak ikot sunnah Nabi la. i beg ur pardon la kan. guys. if MINUM DUDUK, sunnah Nabi yang paling simple un korang tak boleyh nak buat. tak yah nak mimpi la nak ade 4 orang peneman tidur. hahaha :D




  • BE-JUDGEMENTAL. sekarang ni. dari pandangan aku la kan. contoh macam artist2 kite yang pergi umrah tu. kite keep constant kater kat dier yang. "apela, baru je balik haji/umrah, tapi perangai same je. tak pernah nak berubah. mulut bapak la lancang ". okeyhh. cube kite dok pikir2 balik. kiter nie. yang kiter rase lagi baek dari si artis tu. kite dapat tak peluang nak tunaikan rukun ke-5 tu berulang2 kali?? ade yang tak. and ade yang dapat. macam aku. aku tak ade peluang lagi lah kan. tapi kan. ade la bende baik yang artis tu buat yang Allah bagi dy kesempatan untuk jejak kan kaki kat tempat yang cukup istimewa tu. jadi. please guys. peace no war :D



  • HATE TO THINK. ni kes pulak kalau si artis pakai seksi2. artis bawak trend baru and so on la kan. artist tu kan. kalau kite search kat fb. dorg ni akan di title kan as "public figure" which means dorang tu un boleyh dianggap sbg role model la kan. kenkadang tu bile dorg pakai seksi2 and wartawan tnye why org pakai macam tu. literally dorang akan cakap camnie " saya pakai seksi tak semestinye saya jahat. saya pakai baju bla bla bla, belakon bla bla bla . . saya masih jage adab n sewaktu dengannye" tapi kan. dah korg tau yg korg tu public figure. korg secare tak langsungnya akan menjadi ikutan. jadi. kite ni yg tukang lihat ni. ermmmm tepuk dada. tanya iman :D

*aku ni bukan nak cakap yang yes im perfect. takkk. macam yang aku cakap. ni one of my personal opinions je. and yess. ape yang aku tulis ni un. based on kawan2 aku punyer story. so chill :D and anyway, by the way, . . . . . ermmm,  dude penah dengar tak quote ni :

practise make perfect,
no one is perfect,
who the hell create the word perfect??
heeee :D


                       “Maka nikmat Tuhanmu yang manakah kamu dustakan ?” Surah Ar-Rahman. "

dan tanpa kita sedar. rupanya banyak nikmat Dia yang kita tak gunakan dengan betul namely :
  1. nikmat dapat pahale free senang-senang. :D
  2. nikmat bersangke baik atau arabnye husnudzonn. :D
  3. nikmat berfikir :D
-Allah inside :D-






(^~^) badakbijaks

adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

Thursday, December 22, 2011

perfect answer : i do untill jannah.

yosh assalamualaikum :3


I LOVE U
okeyhh. asal mood aku jiwang malam ni? tak de la. aku rase mojority daripada korang dah tengok dah video pasal gadis berumur 19 tahun yang telah . .  telah . .  telah . . .

DILAMAR atau kata lainnye HAD BEEN PROPOSED
 hehehe :3
jeng . jeng . jeng

aku terpikir senanyer. betape bertuahnye perempuan tue. Allah dah bagi dy jodoh tergolek guling-guling kat depan dy. sedangkan masih ade lagi antare kite yang sedang mencari our own MR RIGHT. lepak la. chill la kite baru 18. mude lagi. jauh lagi jalan yang kite kene lalui. anyway babe, its normal kalau kite nak cakap :

"weyh bile aku nak kawen nie"
"ade ke jodoh aku kat luar sane"
"mampu ke dy bimbing aku?"

jangan la bimbang. . .

 . . . .sebab

  "Allah S.W.T berfirman, “Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (an-Nur':26)"

tapi kan. tak boleyh la nak cakap gak. sebab aku ni un ade penyakit miang-miang unta. i mean gatai nak mampos la kan. sampai ade kawan aku cakap aku ni OBSES kan laki hensem. hahahah :D it is CERTAINLY TRUE la kan. saper tak nak laki hensem jadi peneman hati jantung jiwa raga kita kan. of coz la semua orang nak. tapi kan. kalau ade jodoh tu ade la. kawan aku cakap tadi :

" kalau Allah dah kasi. kite terime je. itu yg terbaek"
so pals, 
R.E.L.A.X
and of coz. banyak-banyak kan berdoa yer. sebab doa tu je la penghubung antare kite dengan DIA . .


"Ya Allah, jika dia milikku. kau dekatkan lah hati ku dengan hatinya. jika tidak Ya Allah. kau jauhkan lah. dan kau berikan lah insan yang lebih baik darinya."


husband : will you be my wife until jannah?
wife : i do~




(^~^) badakbijaks

adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

Thursday, December 15, 2011

u shoud know !!!

assalamualaikum . .



arghhhh, i feel so tired today. i wonder what make me feel like this. ermmmm. attend classes which just require me to sit in front of my lappy ( my abg belonging kay ) and wrote 2 essays and then . . go to bed around 3pm untill 6pm. warghhhh. no wonder la kan. hahahah. so so tired =.='

the truth is, im waiting for someone. it just a friend from my secondary school. fyi, i am one of the "stalker tegar s" heheh :3 i stalk on one of my friends wall and i see that he ( i HIGHLIGHT he) is going to pay a visit at my place, cfs iium. i may say that i really want to meet him ( i HIGHLIGHT AGAIN him). but after a few second and minute pass by i just feel hopeless and daaaaaa~ who want to see him ( i HIGHLIGHT FOR THE THIRD TIME him). sob sob :'(  it is okey if he ( HIGHLIGHT ) don't want to see me. it just that i miss all the hardship we have together back then. hmmmmmmmm




and just so you know fella, i don't fall in stupid lovey dovey puppy love with this nameless guy ( i HIGHLIGHT FOR THE LAST TIME guy ). i just want him to be my friend as we use to be back then!!!! hmmmmmm. and those thunder and light really remind me of u. please. don't change. :'((


p/s : i really don't hope this thing happen to u. :'(





(^~^) badakbijaks

adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

Thursday, December 8, 2011

p/s : my perasaan :3

assalamualaikum :3


ini entry rambang yang dah lame sangat aku rase aku nak post. ini pasal kawan2 aku. korang dah lupekan aku yer? aku tak kesah, sbb mungkin kat sekolah dulu aku bukan sebahagian un dalam memori korang cume. makan dalam weyh. kepada sesiape yang masih keep in touch ngan aku, thanz tau. aku hargai sgt!!






(^~^) badakbijaks

adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

Thursday, December 1, 2011

ola lola loli :D

peace be upon you :D
#7 THINGS U SHOULD PROBABLY NOE ABOUT BOYs.
-based on google search :D-
1. They all have a throbbing Peter Pan heart somewhere in their guts, even if it doesn’t seem apparent on the surface. No matter what a boy has been through, no matter how hardened or old his soul may seem, there’s this most beautiful thing inside all boys that seems to last forever. It’s the thing that makes them hate showers but love rolling in the dirt. The thing that makes them scramble around nipping at each other like little puppy dogs. The thing that makes them run instead of walk when they’re excited. It’s possibly the most magical, romantic thing about boys, and the thing that enthralls me the most—the small piece inside them that never, ever grows up.

2. The only thing you can change about a man is his clothes. You can’t ask a boy to grow up, to be more reliable, to stop swearing or stop being a lad when he’s with the other boys. Boys are what they are and the more you push them the more they will spite you by amplifying all the things you’re trying to change. You either have to accept what your boy is or let him go, because that awful mythology girls cling to of being the one to change a man is just that—mythology. The only thing a boy will change for you is their clothes, and that’s because most boys don’t know how to dress even though they’d like to dress well/better, and most are generally relieved to have someone point them in the right direction.

3. A boy won’t respect you unless you respect yourself, (and if he doesn’t respect you even then, he’s not the sort you want into your life). I’ve watched many girls come and go in the lives of my boys and even the good boys have trouble respecting girls that didn’t respect themselves. They’ll try—bless their cotton socks—but it’s impossible for a boy to take a girl seriously when she’s at his constant beck and call. On the flip side, a girl who is affectionate yet independent is the one that will stay on their mind.

4. It’s nothing personal when they criticize you. Boys have this impeccable way of giving criticism that girls just don’t get. My boy friends are all very honest with me—“Kat you’re wearing too much makeup today,” “I didn’t really like that article you wrote because the jokes seemed forced,” “your hair looks weird”—and I don’t know what I’d do without it. Sometimes comments from girls come off snarky and mean, and will from time to time leave you wondering how long they’ve been pondering, or bitching behind your back. When a boy gives you criticism, it’s matter-of-fact, he’s open to discuss it with you, and it’s not something he’s going to dwell on or let influence the way he thinks of you.

5. Boys have feelings too. Having held boys sobbing through heartache, or watched as they stoically continued with their life only to find out months or even years later that they’ve been screaming inside, boys aren’t all the heartless bastards girls often brand them as. They hurt too, and by golly, can they cry. Just because one boy screwed you over, don’t paint them all with the same jerk brush, or any jerk brush at all. Everyone hurts someone sometimes, and everyone hurts.

6.  Boys like to masturbate all the time. And watch porn. And talk about it. There’s nothing you can do—you’re helpless and outnumbered on this one. You can fuck a guy 6 times a day and he’s still going to want to rub one out when you’re not around. Deal with it.

7. Boys don’t play games. Maybe I’ve been blessed by my boy friends—none of them are game players. If they like a girl, they will tell her so. They will text/call/try to see her. If they don’t like a girl, they will als==o tell her so. So if you’re ever lucky enough to date one of my babes, don’t read between the lines. It might sound crazy, but it’s really quite the opposite—most boys aren’t trying to mind fuck you. Be honest with them too—go on, I dare you. When you’re upset and a boy asks you what’s wrong, instead of answering, “nothing,” try telling him that you’re hormonal and you just feel like being cranky, or that you had a bad day at work or you don’t like the way he spoke to you earlier. If that doesn’t work then he’s a shit bloke—drop me a line, I’ve got about a dozen unappreciated good ones to share. 
             



(^~^) badakbijaks

adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

woot woot :D

peace be upon u :)

#FIRSTLY
today i realized how happy i am  when i'm texting with someone i haven't text for a long time, i think. hehehe :O my AKAK act. hahahaha. we talk about simple thing je pongg. hahahah. :P bt, u noe, im glad to have HER by my side :)


i smile happily :D




#SECOND

time short semester nie, memang aku gunekan mase sebaiknyer la kan. hahahaha. :P 
  1. aku marathon all english, korea n japan moviess. hahahah :O. bertambah2 la hero2 yg hensem yg aku adore sekarang nie :D

haruma miura :D


tom cruise :O

and banyak lagi~ hehehe :P

2.           aku dah maken ramai kawan. esp gurls la kan. ye la. dulu classmate 2 org je pompuan. laki berduyun- duyun.=.= skunk ni, clasmate dah even dah laki pompuan. heeeee :D
-special thanz to : naili,ain,shida,itit,bab,shira,mira n kak hafaa :')


iloveu alls :')


3.     now, sume budak kat uia (kawan2 yg rapat ngan aku je la) sume dok cbok nak ckp pasal KAHWIN n MENGAHWINI ?? =.=' -same goes to me :D-



tapi entah la. kalau ade jodoh ade la kan. hahahah :)


aminnnn :D





#THIRD

okeyy. straight to da point.
 have u ever feel that u r just not belong to that place or to someone u really care about? 
have u ever wondered that it may be the best thing that have ever happen in ur live if u dont meet that person?
have u ever realize that ur existent is maybe some kind of burden?
HAVE U??!! 
it pathetic u noe. it really is!!! :'(


=.='

  



(^~^) badakbijaks




adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

Sunday, November 27, 2011

yo dude!!

assalamualaikum


saya nak tulis entry baru. tapi hati tengah kecamok kecamok nieyh.
hmmmmmmm





so i choose to be FUCKING stress!!!






(=.=) badak-x-bijaks



adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

Monday, November 21, 2011

vice verse punye feeling meeling :):

assalamualaikum :D


THE FIRST PART

semalam. is the best night ever la kan. no doubt la. thanz heeeeeeeeeee





<------------you might look like =.='






but, undoubtedly, u make me look like ---------------->







THE SECOND PART

to my dearest mearest person that i call as "akak"
this entry is certainly tok kau la kan.
im sorry cause i never been there by ur side. 
but it jus seems different now.
mungkin sbb sumtimes aku rase better sumting tu not be speak-en out loud kan.
aku care pasal kau. for sure la kan. cume . . . 
mcm aku ckp. kengkdg better xyah ckp.
okeyyy. now aku dah mcm tangled tale dah,
heeeeeee.

ni lagu adm sandler. i wanna grow old with u <33


I wanna make you smile 
Whenever you're sad 
Carry you around when your arthritis is bad 
All i wanna do, is grow old with you 
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/a/adam_sandler/i_wanna_grow_old_with_you.html ]
I'll get you medicine when your tummy aches 
Build you a fire if the furnace breaks 
So, it could be so nice growing old with you,.... 

I'll miss you 
Kiss you 
Give you my coat when you are cold 
Need you 
Feed you 
Even let you hold the remote control. 

So let me do the dishes in our kitchen sink 
Put you to bed when you've had too much to drink 
Oh I could be the "ADEK" that grows old with you 
I wanna grow old with you.



*ps: u know rite :)






(^~^) badakbijaks





adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

Friday, November 18, 2011

start with Z ??!

assalamualaikum peeps XD


aku nak wat entry jiwang bagai ni. nak bace, leyh continue. x nak bace, sudah :D heheheh.



#1st SITUATION

jumpe dy kat kafe, dy tegor aku bhai. hahahaha. dats mean dy still engat kat aku XD

mood : happy seketika :P ahaks



#2nd SITUATION


jumpe lagi dy kat kafe. but then, kitorang cube beberape inchs je beze, ermmmmm. kalau lah dy pandang belakang. i wish!! :'(


mood : xdek mood!!!



#3rd SITUATION


duduk depan lappy,
cube cari fb dy
 yada yada :DD
 jumpeeEEEE. 
konpius nak add ke x . . ? ?
 then tulis blog.
 fb account log out. 
tido =.='


mood : omooooo, kelas bi esok!!







ni bukan dy, tapi muke budak tu ade la iras2 mamat yang bername jay baruchel ni. uhuuuuu :'((
haishhhhhh, 



이 아이는 내 머리입니다. :DD



*ps : mesti korg cube gune google translate kan. kan kan. hahahah  :P
       : or, lepas korg bace "ps" ni. korg baru la hegeh2 nak gune google translate.
       : or korg sengih then unfollowed tros blog aku nieyh. =.='










(=.=') badakbijaks


adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

Monday, November 7, 2011

stop sigh-ing :')

peace be upon you, readers :)




ade satu hari tu, aku g jenjalan ngan abg aku. aku lupe kat maner. then, dy tinggal aku kejap kot. nak buat ape tah. so aku un duduk la cover ayu kat bench tepi mall tu. alkisah nye kat depan aku tu ade kedai mamak kot. ade la sekelompok2 manusie tengah menikmati salah satu nikmat Allah, iaitu, mentekedarah. hehehe :P




nak dijadikan cerite, aku nmpak la ade sales guy. kater kasar nye penjual yg selalu kacau org2 yang tgh makan kat kedai mkn la kan. tapi, aku tetibe rase haru la tgk sales guy tu. dy pergi kat setiap meja. dy jual buku kanak2. pasal membaca n mengeje kot. dekat setiap meje tu, dy sibok la sok sek sok sek, terang ape yg patut la kan. tp lumrah la manusie. sume geleng kate x nak. kadang2 tu, x dgr langsung un teros nak geleng. haishhh =.=' (aku un selalu wat cmtu gak huhuhuh :'(  )




yang si sales guy tu, bile org dah tolak barang dy un, dy keep constant senyum. setiap meje kot. senyum n senyum. aku sampai naek kesian. xde saper weyh beli barang dy. aku kagum ngan semngat dy. dy dah tau purate orang nak beli tu mmg 1/10 la kan. tp dy x mengalah. dy cube and teros cube. buat muke tebal, pergi setiap meje. untuk ape?? untuk cari rezeki untuk anak bini dy makan. yang kite ni pulak. dok maki2 dy. haishhhh =.='





susah nak hidop ni. sebab tu la kite kene usehe. buat ape je yg mampu. asalkan halal. saat tu lah baru aku sedar susahnye nak idop sbb bile aku cite kat abg aku kisah tadi tu, dy jwb "dulu ayah macam tu la dik, nak kene cari customer. baru la ade job" susahnye ayah duluu. alhamdulillah, sume nyer dah jadi senang. walau un amek mase bertahun tahun. so, moralnyer, JGN GIVE UP!! keep smiling, keep laughing and stop crying!! everything gonna be just fine coz there are always always and always something to be gratefull for :) wokeyhhh, may Allah bless u alls :')









(^~^) badakbijaks


adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

Saturday, November 5, 2011

solution tok arra rara :)

  1. kenapa kowang tag aku?
    -sbb kau antare org yg palinngg rapat nan aku. lol :)
  2. apa 1st impresion kowang mase 1st kenal ak dulu?
    -xengat la. last jumpe kau tyme mule2 dlu is around 5years ago. hahaha
  3. ape menda yang kowang tak boley lupe pasal aku?
    -da way, kau selalu lecture aku. hahaha XD
  4. bile kowang taw aku nak fly, apa perasaan kowang?
    -aku sdeyh kot. sbb kau ckp kau nk g holland. huhuh
  5. apa kowang akan wat sekiranya kowang tak dapat anta ak fly?
    -doa kan kau sentiase dilindungi oleyh Allah kat sane. huhuhu.
  6. apa mende yang kowang teringin sangat nak wat bile jumpe aku?
    -makan makann mak kau. mak kau masak sedap. hahah :)
  7. character aku pada pandangan kowang?sila nyatakan?
    -lol XD
  8. dalam sebulan, berapa kali kowang bangun tok qiam?
    -depend la. not sure. tp yg sure nyer less than 5kali in 3month i think. huhuhuh
  9. pernah tak kowang rase apa yang kowang wat tu salah kat sisi ISLAM tapi kowang still wat?sila nyatakan ape mende and sebab
    -mestilahlahh. sebab semue org wat silap. although kite ckp "ah" kat parent kite tu un salah gak kan. so, ayah mak, eqa mnx maap selalu tpo both of u. huhuhuh
  10. kowang rase kowang banyak berubah tak lepas keluar dari sepintar?
    -nak cakap berubah tu ade la cket. tp culture shock tu lagi byk kot. hahah XD
  11. apa kowang akan wat sekiranya hari ni last day kowang hidup kat dunia neh?
    -aku nak ade dengan family aku. nak spend tyme ngan dorg. huhuhuh



*ps : arra, maybe kau bukan org yg paling rapat ngan aku literally la, tp aku hepi kau sentiase ade kat sisi aku. dgr citer aku, smiling and laughing with me, TARBIYAH aku selalu. hahaha. :P just nak kau tau yg, im glad u r here. cyezly :D may Allah bless u nawarrah :')







(^~^) badakbijaks

adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

Wednesday, November 2, 2011

dear cok XDD


yang pendek buncit tu si cicok. hahaha. yang cun, slim, plus ramping tu opcoz la aku. hahaha. hari ni 2 nov 2011. dah genap dah cok idop selame 18 tahunn. aishhhhh =.=' Y!! Y!??


neway, utk cok. aku doakan kau bahagie dunie akhirat. aku x leyh n aku x mampu utk selalu berade kt sisi kau, tapi aku nak kau tau yg aku selalu ade kt hati kau. ceythhhhhh. ptuihhhh. hahahaha :P i mean in cok!! *awwwwwww blush blush. hahahah








(^~^) badakbijaks

adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

tagged game tyme :)

peace be upon you :)
aku dah kene tag ngan scha comel momel :) (thanz sbb tag aku!! sumpah aku hepi. hahah). and here the rules and regulations yg korg kene follow. kalau x nnti teacher marah. :p hhahaha. (gurauuuu =.=' )

  
  1. Create a new post..
  2. Then kena list kan 11 things bout yourselves first..random je..probably things yang orang lain tak tau...
  3. Answer another 11 questions created by me[yg kat atas tuh]..be honest and creative as you want.overall ada 22 perkara tentang diri anda kat entry tu nanti..
  4. Jangan lupa tag orang lain juga...lantakla soalan cmner nk reka sekalipun..and tak kesah bape org yang penting ikut rules [tak nak tag pun takpe]...=)

#1 BUAT ENTRY BARU!!!!

alhamdulillah la. walaupun hari demi hari, makin banyak cabaran yang aku trime kat uia ni. sampai ade yg buatkan aku menangis n rase mcm nak pindah u laen. (ridicules ryte :P) hahahaha. aku x kan give up. wahai para2 head uia. korang jgn engat aku nk mengalah senang2 hahahah. :PP kau tengok la. aku akan grade satu hari nnti dgn pointer yg gempak giler babeng!!! hahaha :P amiiin (aminkan sekali yerrr huhuhuh :'( )


#2 11 THINS ABOUT ME :)

  • aku kalau boleyh nak kawen ngan jang wooyoung. artis 2pm korea :)
  • aku nak join semua 2pm tour. hahahaha. XDD
  • aku nak kawen before umor aku mencecah 25!! hahahaha. doakan weyhhh :)
  • aku nak kucing aku yg comel tu bertukar jadi putera raja kalau aku kiss dy. hahaha. ( merepek ouh =.=' )
  • aku xnak membesar. aku nak remain as 18 je sampai bile2. weyhh peter pan, can i be ur mary?? hahahah 
  • aku nak kurus!! at les around 50 kg je. mustahil!!!
  • aku nak muke secantek org yg paling cantik kat luar sana (ahahahaha. mustahil kan kan kan =.=' )
  • aku selalu berangan nak jadi orang yg ade magik. hahaha. bukan mcm yg tok bomoh tu. tu illegal. aku ni yg version legal punye la. ahahahaha
  • aku nak kawan2 aku remain by my side for eternity. *awwwwwww. ni jujurr weyhhh :')
  • aku sayang family aku cume aku x reti nak tunjuk. hahahah . ye ke ????
  • las but not least, aku ni budak yg penoh dengan angan2. sbb tu la 10 things above ni aku byk merepek kerepek. hahaha. as long as org hepi bace blog aku. hahaha. doakan angan2 aku jd kenyataan weyhh. hahaha :')


#3 JAWAPAN AKU TOK SOALAN SCYA MOMELL :)


1. siapa nama kawan baek korang yang paling korang syg?
-fadhilahtul izzaty bt marzhuki aka cok :)
2. hadiah yang paling berharga pernah dapat?
-cok sedekahkan Al-Quran dekat masjidil haram atas nama aku
3. pernah tipu orang y korang syg tak? siapa?
-opcoz la penah. hahaha. aku kan penipu tegar. n yang aku tipu tu, x laen x bukan is cok la. hahah
4. fav sport?
-memanah, nmpak aku macho doh kalau maen sport tuh. hahaha
5. fav brand?
-dulu tropicana life. sekarang ni ermmmmm xkesah kot. hahaha. asalkan menutup aurat. *awwwww XDD
6. style korang kalau g mane2?
-seluar baggy, tudung bawal n opcoz la tanpa seoles mekap un. i natural beauty u. hahahha
7. prefer pmpuan pakai shawl ke tudung bawal?kenapa?
-shawl. sbb aku mcm kagum la. aku kan x pandai pakai shawl. hahaha
8. adik beradik yang paling rapat?
-izzaty hanez. akk aku. tapi kalau aku gadoh ngan dy, aku prefer abg second tp kalau due2 aku gaduh. aku prefer abg first hahahaha
9. slalu shopping pegi mana?
-alamanda, parkson. sbb ade byk baju saiz aku. hahaha
10. suke tak kawan dengan aku? HAHA!
TAK!!! HAHAHA. hanya Allah je yg tahu kebenarannye. :P
11. korang jawab soalan soalan kat atas ni jujur tak?
-insyaAllah la, student uia x reti menipu. hahahaha. bohong pandai la. weeeee xp


#4 QUESTIONNAIRE FROM BADAK BIJAKS

  1. bende ape yang korang akan wat kalau korg stress??
  2. perangai baek korang yg korang rase aku suke sgt XD
  3. perangai buruk korang yg korang rase aku benci nak mampos. hahaha :p
  4. berat korang bape?? (sebelum jawab, timbang dulu berat kay. hahahaha )
  5. kalau boleyh korg nak jadi mcm siape??
  6. ape yg korang nak aku buat tyme korg sedeyh, stress, n happy ??
  7. pernah rase nak bunuh aku x??? hahaha
  8. hadiah ape yg korang nak sangat2?
  9. bende ape yg paling korg sayang??
  10. pernah x korg bagi bende yg korg syg kt orang laen??ape and siapa??
  11. last but not least, dalam doa korg, ade x doa untuk ibu bape korg??
*peace no war. jawablah dengan jujuq. hahaha. :)





orang yang aku nak tag:



entry ni aku nampak boleyh mengeratkan ukhwah la. and semue soalan yg aku tanye tu sbb aku nak always ade kt sisi korg. bantu korang. lend u a hand, ears, mouth, shoulder and so on laaa. hahahahha

iloveualls :) may Allah bless u :')










(^~^) badakbijaks


adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

Monday, October 31, 2011

. . . :)

assalamualaikum



td chat ngan kawan aku. tetibe je dy recall2 tyme high school dulu. mmg high school musical la aku kan. hahahah :P. teringat la dulu susahnye belajar LK. otak x dapat nak imagine drawing la. perspective view la and so onnn larrrr. huhuhuh damn!! i miss dat tyme :'((. . so antare trillion tenage pengajar aku is :





budak ni. . .luqman for short. 
in a relationship with SOMEONE ELSE.(im cool oke hahah :P)
skunk ni aku x tau dy blaja kat mne. ahahahah :P
my friend forever n ever for sure. <3


last conversation dalam 2 weeks ago kot. kt fb. aku tnye dy, dy rindu aku ke x. mule2 dy ckp rindu. then dy g tukar komen dy tuh. taik denasor btol la. hahaha :P ape un luqman hakim, anak saidon, ibunye pengelola hpa, hahahaha :P ,may Allah bless u :)


-aku post sbb aku rindu kau cket la.. x byk un. huhuh :'(-





(^~^) badakbijaks

adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

real steel. watch it here ;))

assalamualaikum.


wokeyh reader, ni bukan lawak la kan. sbb kat youtube ade org download cite real steel full movie. walllaweyhhh. mmg aku suke la kan. so nak share la ngan korg2. hahahaha. cite ni mampu la memecahkan empangan air mate aku nih. lol :P no doubt la. kalau nak bagi rate, aku bagi 8/10 la. hahahah


op coz la kalau tengok kat youtube ni, pempaham je la kan, taraf pirate of the caribean je la. hahahaha. walau un  suram muram je kaler dy hahaha :P, tapi cyezly. x rugi la nk tgk. huhuhuh. so, daripade korg penah dgr celoteh aku. hahaha. ill stop ryte here. :) may Allah bless u :)








*this link credit to alia iz .
*catalyst yg buat aku nk tengok cite ni, credit to arra.
*rakan2 yg turut same join wan teha and zarith (budak ni aku x tau la dy tgk ke x. dy ckp dy nak mkn td) hahaha :P
iloveu alls xoxo:P






(^~^) badakbijaks

adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

Saturday, October 29, 2011

suke :))











thanz weyh. korang wat aku rase nak menari gelek je skunk ni. hahahaha :P






(^~^) badakbijaks

adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

Friday, October 28, 2011

be grateful :)

assalamualaikum :)



be grateful :)
there is always, always and always something to be grateful for.


wokey reader. kalau aku nak membebel pasal bersyukur ni, aku rase semue org dah tahu. semua orang dah lali. semua orang dah puas baca ryte. so kat sini. aku nak cakap. "siapa kita nak halang ketentuanNya" aku un mule2 tu frust tertonggeng gak la. oleyh sebab mulut aku ni agak "wangi" so macam2 perkataan aku dah keluar. tapi tetibe aku terpikir, siapa aku ni?? aku ni, pangkat ape nak maki2?? aku ni hebat sangat ke?? aku ni sempurna ke?? so, aku sedar. semua ni ketentuan yang aku x boleyh ubah. bende ni dah tertulis. kalau aku marah2, aku maki2, aku tengah lontarkan bende tu kat sape sebenarnye??


adakah kepada pencipta yang telah menjadikan dunia ini begitu sempurna??
adakah kepada pencipta yang menjadikan awan, tidak pernah mencecah lantai bumi??

adakah kepada pencipta yang menjadikan bulan dan matahari sentiasa di orbitnya??
adakah kepada pencipta yang telah menciptakan diri aku ni??
:'(((((
-credit to some else punye blog-
masih sempat aku menggatal, *awwwwww :P





maaf ye. saya janji saya akan cube belajar untuk terime hakikat yang ini adalah terbaek utk diri saya. :')
saya akan belajar untuk lebih menyalahkan diri saya sendiri selain dari menyalahkan org laen. :')


aku un terase mcm kecik la kejap. yelaaa. ekotkan sangat marah. ekotkan sangat kecewa. ekotkan sangat hati. ekotkan sangat perangai SYAITAN LAKNATULLAH. then baru aku teringat pesan daripada nenek kesayangan aku, "kalau haziqah stress ke, atau rase nak marah. amek la air sembahyang. x pun duduk. x pun tido. x pun tgk cerite korea, hang tu kalau tengok mamat hensem teros oke" hahaha (wokeyh wokeyh yg las tu hanya rekaan semata2. iloveugramps :') and also, credits to my frens yang tenangkan aku. thanz sebab tenangkan aku ngan lawak2 korg. iloveualls xoxo. may Allah bless u alls :)








(^~^) badakbijaks

adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

kesulitan anda saya kesali =.='

assalamualaikum. .

oleyh sebab saya stress, maka saya telah mengambil keputusan untuk menonton WWE. cerita ini berkisarkan, pasal gusti dan yang sewaktu dengannya. hal ini kerana, saya geram dengan janji-janji palsu para kapla2 cfs iium. ada kabar mengatakan hari rabu saya akan peroleyh result, kemudian hari khames selepas pukol 5petang. n kemudian hari jumaat selepas pukul 3 petang. common la uia. =.='

tapi, sewaktu saya menonton WWE itu saya berjaya mengimbau kenangan lama saya bersama abang sulung saya, iaitu MOHD HAFEZ BIN IBRAHIM. dy merupakan peminat fanatik WWE yang pernah saya kenal, selain daripada BLACK BRUTAL IZYAN


di sini saya sertakan sekali gambar terbaru saya dan abg saya:



tukang riba : abang
yang diriba : saya
(alangkah comelnye saya pada waktu dulu =.=')

pada mulanya saya engatkan WWE is all about pukul + tumbuk + hentam2 and sebagainya. tapi saya silap. abang saya mengatakan bahawa WWE ini adalah ketahan dan SKRIP. wth?? skrip. apakah?? kerana kata2 yang saya dengar di atas pentas WWE semasa berlaku perlawanan hanyalah caci maki and carutan serta maki hamun sahaja.
setelah panjang berjela2 penjelasan oleyh abang saya, baru lah saya paham. let say. A wrestler and B wrestler. di dalam skrip akan tercatit siapa yang akan mulakan pertarungan. sbg contoh :

A : memukul atau melakukan apa sahaja aksi kepada si B sebanyak 3x.
(si B perlu bertahan dan tidak boleyh membalas)

B : sama juga. akan memukul si A sebanyak 3x.
(si A juga perlu bertahan dan tidak boleyh membalas)

hal ini akan berterusan sehinggalah salah sorg daripada mereka tidak dapat bertahan dan menjadi lembik. sesiapa yg mampu bertahan maka merekalah pemenangnya.

can you smell da smelly sweat!!?? errrk 


di sini saya sertakan beberapa aksi yang =.=' bagi saya :








*ps : kepada pihak uia. takpe, saya mengerti segala kesulitan. =.=' dan kepada abang. i missed our old good tyme together. hahahaha. 






(^~^) badakbijaks




adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

Large Rainbow Pointer