Monday, November 7, 2011

stop sigh-ing :')

peace be upon you, readers :)




ade satu hari tu, aku g jenjalan ngan abg aku. aku lupe kat maner. then, dy tinggal aku kejap kot. nak buat ape tah. so aku un duduk la cover ayu kat bench tepi mall tu. alkisah nye kat depan aku tu ade kedai mamak kot. ade la sekelompok2 manusie tengah menikmati salah satu nikmat Allah, iaitu, mentekedarah. hehehe :P




nak dijadikan cerite, aku nmpak la ade sales guy. kater kasar nye penjual yg selalu kacau org2 yang tgh makan kat kedai mkn la kan. tapi, aku tetibe rase haru la tgk sales guy tu. dy pergi kat setiap meja. dy jual buku kanak2. pasal membaca n mengeje kot. dekat setiap meje tu, dy sibok la sok sek sok sek, terang ape yg patut la kan. tp lumrah la manusie. sume geleng kate x nak. kadang2 tu, x dgr langsung un teros nak geleng. haishhh =.=' (aku un selalu wat cmtu gak huhuhuh :'(  )




yang si sales guy tu, bile org dah tolak barang dy un, dy keep constant senyum. setiap meje kot. senyum n senyum. aku sampai naek kesian. xde saper weyh beli barang dy. aku kagum ngan semngat dy. dy dah tau purate orang nak beli tu mmg 1/10 la kan. tp dy x mengalah. dy cube and teros cube. buat muke tebal, pergi setiap meje. untuk ape?? untuk cari rezeki untuk anak bini dy makan. yang kite ni pulak. dok maki2 dy. haishhhh =.='





susah nak hidop ni. sebab tu la kite kene usehe. buat ape je yg mampu. asalkan halal. saat tu lah baru aku sedar susahnye nak idop sbb bile aku cite kat abg aku kisah tadi tu, dy jwb "dulu ayah macam tu la dik, nak kene cari customer. baru la ade job" susahnye ayah duluu. alhamdulillah, sume nyer dah jadi senang. walau un amek mase bertahun tahun. so, moralnyer, JGN GIVE UP!! keep smiling, keep laughing and stop crying!! everything gonna be just fine coz there are always always and always something to be gratefull for :) wokeyhhh, may Allah bless u alls :')









(^~^) badakbijaks


adios amigos bace cotcet cotcet aku :P dunt forget utk menjadi kipas susah mati aku pulak ek :)

2 comments:

BRUTALIZYAN said...

alhamdulillah~moga Allah sentiase memberikan rezeki kpd kite.. :)

alia izs said...

yeayh... don't give up!!!!

Large Rainbow Pointer